Senest ændrede album

Thorgals verden 6 - Kriss af Valnor, sjette del: Menneskebørnenes ø
Thorgals verden 5 - Kriss af Valnor, femte del: Rød som Raheborg
Thorgals verden 4 - Kriss af Valnor, fjerde del: Alliancer
Thorgal 34 - Kah-Aniel
Nofret 12 - Nilens fange
Nofret 11 - Bagholdet i Tempelsøen
Nofret 9 - Nattens hævner
Nofret 8 - Gravrøverne
Nofret 7 - Med døden om bord

Sambre 1 - Blodets bånd

Blodets bånd

Forfattere:

Yannick Yann Balac le Pennetier

Illustratorer:

Bernard Yslaire Hislaire

Serie:

Sambre

.

I serien om slægten Sambre fører Yslaire og Balac læseren ind i et dystert og skæbnetungt univers, der leder tankerne i retning af såvel »Stormfulde Højder« som »Hamlet« og »Romeo og Julie«.

Alle de bærende elementer er til stede: Der er slægtens overhoved, den gamle herremand, der i sit vanvid har taget sig af dage - men som selv fra graven formår at styre sine efterkommere. Der er herremandens troløse enke, der nok forstår at underholde indflydelsesrige herrer fra Paris, men som end ikke ænser de kræfter, der bryder løs efter herremandens død. Der er de to børn, der hver især bliver offer for slægtens forbandelse: Sarah ved betingelsesløst at underkaste sig den og Bernard ved at gøre oprør imod den. Og så er der endelig Julie, datter af en skøge og fra naturens side skabt således, at den gamle Sambre ville have forbudt hende adgang til herresæddet.

Det er mødet mellem skøgens datter og herremandens søn at historien tager sit udgangspunkt og de skæbnesvangre begivenheder begynder at tage fart...

Men denne beretning er andet og mere end blot en pendant til tidligere tiders store tragedier. Fra første billede lykkes det forfatterne at skildre en verden, hvori disse utrolig stærke figurer og begivenheder synes at høre naturligt hjemme. Og således viderefører Yslaire og Balac en århundreder gammel tradition i et nyt medies skikkelse.

Udgivelser

#

Udgivelse

Sambre 1 - Blodets bånd (1. udgave, 1. oplag)

Blodets bånd (1. udgave, 1. oplag)