Senest ændrede album

Thorgals verden 6 - Kriss af Valnor, sjette del: Menneskebørnenes ø
Thorgals verden 5 - Kriss af Valnor, femte del: Rød som Raheborg
Thorgals verden 4 - Kriss af Valnor, fjerde del: Alliancer
Thorgal 34 - Kah-Aniel
Nofret 12 - Nilens fange
Nofret 11 - Bagholdet i Tempelsøen
Nofret 9 - Nattens hævner
Nofret 8 - Gravrøverne
Nofret 7 - Med døden om bord

Blake og Mortimers nye eventyr 5 - Sarkofagerne fra det sjette kontinent - første del: Den åndelige tvekamp

Sarkofagerne fra det sjette kontinent - første del: Den åndelige tvekamp

Forfattere:

Yves Sente

Illustratorer:

André Juillard

Serie:

Blake og Mortimers nye eventyr

.

Foråret 1958. Verdensudstillingen i Bruxelles står for døren, og om kort tid vil prominente gæster fra alle egne af kloden være samlet netop der. Imidlertid afslører professor Philip Mortimer og kaptajn Francis Blake, at en mystisk indisk kejser, som formodes død for mere end to tusind år siden, tilsyneladende har valgt Verdensudstillingen som kulisse for iscenesættelse af et terrorangreb, der har til formål at destabilisere de vestlige lande.

Professor Mortimer er tilknyttet den britiske stand på Verdensudstillingen, og »British Industry« kan præsentere en epokegørende teknisk nyskabelse. Under hele udstillingen er standen via avanceret elektronisk udstyr forbundet men den britiske base Halley på Sydpolen, så gæsterne kan kommunikere direkte med basen og opleve det sjette kontinents hjerteslag midt i de øde ismasser.

Endnu før Verdensudstillingen er officielt åben sker der imidlertid nogle stærkt foruroligende og dramatiske hændelser på udstillingsområdet - og hele tiden på uforklarlig vis netop der, hvor Blake og Mortimer tilfældigvis opholder sig. Tilsyneladende har en fremmed magt skaffet dig illegal adgang til den højteknologiske opkobling mellem Bruxelles og Antarktis, og samtidig har Blake og Mortimer afsløret, at illegal uran er på vej til Sydpolen - angiveligt for at blive brugt som energikilde til et helt nyt frygtindgydende våben.

Står der virkelig indiske terrorister bag? Og hvordan stiller russerne sig til den truende udvikling midt under Den Kolde Krig? Blake og Mortimer forstår, at der formentlig er en sammenhæng mellem begivenhederne i Bruxelles og udviklingen af et åbenbart skæbnesvangert våben på Antarktis. De drager derfor af sted til Capetown og videre mod ismasserne på Sydpolen i et desperat forsøg på at afsløre og forpurre misdædernes forehavende...

Udgivelser

#

Udgivelse

Blake og Mortimers nye eventyr 5 - Sarkofagerne fra det sjette kontinent - første del: Den åndelige tvekamp (1. udgave, 1. oplag)

Sarkofagerne fra det sjette kontinent - første del: Den åndelige tvekamp (1. udgave, 1. oplag)